ANUNT DE ULTIMA ORA PENTRU TOTI SOFERII. POLITIA IESE LA VANAT. Cum vor fi montate radarele de acum incolo

Vești extrem de proaste pentru șoferii români! Curtea Constituțională a României (CCR) a întors un proiect de lege foarte important. Regulile nu se vor schimba așa cum sperau conducătorii auto.

Este vorba despre legea care obliga poliţiştii să utilizeze radarele doar în cazul în care poartă uniformă şi în cazul în care folosesc o maşină care are însemnele poliţiei.

Potrivit legii, dacă autorităţile nu respectau aceste reguli, procesul-verbal ar fi devenit nul.

Legea a fost adoptată de Parlament, dar a fost declarată recent parţial neconstituţională de Curtea Constituţională a României (CCR).

Astfel, noile reguli nu vor intra în vigoare, iar proiectul va fi trimis la Parlament.

Este vorba despre propunerea legislativă pentru modificarea art. 109 din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice.

Acum, proiectul are nevoie de încă un vot favorabil din partea Parlamentului.

“Dispozitivele destinate măsurării vitezei se instalează exclusiv pe autovehicule care prezintă înscrisurile şi însemnele distinctive ale poliţiei rutiere şi care sunt poziţionate vizibil. Dispozitivele mobile, de tip pistol, destinate măsurării vitezei se utilizează la o distanţă maximă de 10 metri de autovehiculele care prezintă înscrisurile şi însemnele distinctive ale poliţiei rutiere. Se interzice utilizarea dispozitivelor de măsurare a vitezei din autovehicule care nu prezintă înscrisurile şi însemnele distinctive, de către poliţişti care nu poartă uniforme, cu înscrisuri şi însemne distinctive”, se arată în propunerea legislativă.

Mai mult, maşinile pe care vor fi instalate dispozitivele radar pot fi utilizate staţionar sau în mişcare. De asemenea, radarele fixe ar fi trebuit presemnalizate cu măcar 500 de metri înainte în localitate şi cu măcar doi kilometri în afara localităţii.

VEZI SI: ULTIMA ORA! REDUCERI  MARI la eMAG.

Loading...

Lasa un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.