Dezastru pentru români! Ce nenorocire a facut PSD

Potrivit ordonanței de urgență nr. 114/2018, care a intrat în vigoare la finalul anului 2018, se modifică și plafonul de venituri impus românilor care primesc ajutoare pentru căldură.

Chiar dacă Guvernul a majorat cu 4 lei/lună de familie ajutorul pentru încălzirea cu lemne, în condiţile în care preţul lemnului de foc s-a dublat iarna aceasta, ajungând la 450 lei/metru cub, a tăiat mai puţin de jumătate ajutorul pe care îl primesc cei care se încălzesc cu energie electrică, informează Newsweek.

Deşi aceste prevederi nu apăreau în proiectul de OUG postat de Ministerul Finanţelor, au fost incluse în varianta finală a actului normativ, care a fost publicată pe 28 decembrie în Monitorul Oficial şi au intrat în vigoare de la 1 ianuarie 2019

OUG 114/2018 modifică OUG 70/2011 privind măsurile de protecţie socială în perioada sezonului rece, prin majorarea nivelului de venituri până la care se acordă ajutorul pentru încălzirea locuinţei, în cazul încălzirii cu gaze naturale, energie electrică şi lemne, cărbuni, combustibili petrolieri. Pentru încălzirea în sistem centralizat, plafonul de venituri rămâne neschimbat.

CITESTE SI:  Adrian Năstase, atac virulent la adresa PSD: Ce spune despre Victor Ponta și Corina Crețu
Loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.