Ce SEMNFICAȚIE au tatuajele lui MIHAI EMINESCU

Mihail Eminescu, poetul, prozatorul și jurnalistul de origine română nu a devenit faimos din cauza tatuajelor, ci poezia i-a propulsat cariera. Puțini însă cunosc faptul că acesta era un mare entuziast al artei corporale (tatuaje) iar romanticul poet avea o intreaga colecție pe corpul său de care foarte puțină lume știe!

Scris de-alungul pieptului, putem observa numele de Veronica. Veronica Micle a fost iubirea lui Mihail pe care a cunoscut-o la Viena. În 1874 acesta a decis să îi scrie numele în semn de dragoste eternă. Din păcate Veronica tot nu a divorțat de soțul ei din perioada aceea, Ștefan Micle, deoarece acesta era bogat. Ulterior, soțul ei a murit iar Veronica nu a mai avut nici o scuză.

Iubirea lui Mihail Eminescu față de Iași este foarte cunoscută. Acesta s-a simțit tot timpul ca la el acasă în acest oraș, deoarece cunoștea limba și oamenii. Tatuajul cu „Ubesc Iași” l-a făcut în perioada când era director al Bibliotecii Centrale, la una din petrecerile secrete din subsolul instituției.

Mihail Eminescu ura evreii și pe Soroș, motiv pentru care și-a tatuat sigla mișcarii legionare (naziști) aproape de inimă.

Este de știut faptul că poetul avea un punct slab pentru astre, motiv pentru care și-a tatuat planeta Saturn pe abdomen, planeta lui preferată deoarece acolo nu existau evrei.

După ce Eminescu l-a prins pe bunul său amic Ion Luca Caragiale dându-i degete Veronicăi în toaleta unui birt din Iași, inima i-a fost frântă și și-a tatuat un mesaj de răzbunare pentru Caragiale chiar pe brațul strâng. Într-unul din articolele sale, Mihail Eminescu spune despre Caragiale că „este mai mișel ca jidanii, nenorocit și negru la inimă”.

Sursa: Cotidian Zilnic

Loading...
loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.