ANUNT IMPORTANT pentru toate FAMILIILE cu COPII

Ministerul Sănătății a început marţi, 4 Iulie, livrarea noilor doze de vaccin hexavalent în țară. Peste 245 de mii de doze de hexavalent vor ajunge în cel mai scurt timp la cabinetele medicilor de familie și la direcțiile județene de sănătate, anunţă un comunicat al MS.

Astfel, s-a început repartizarea în teritoriu a 245.498 de doze de vaccin hexavalent, cantitate care acoperă necesarul de hexavalent pentru următoarea perioadă (cca. 5 luni), iar dozele vor ajunge în toate județele României conform calendarului programat. Tranșa actuală este livrată înainte de termenul contractual stabilit în contractul de achiziție, respectiv lunile iulie și octombrie 2017.

De asemenea, Ministerul Sănătății anunţă că a demarat toate procedurile de achiziție a vaccinului hexavalent pentru următorii patru anii (2018-2022), măsură care va preveni eventualele discontinuități de aprovizionare cu acest tip de vaccin.

MS a încheiat, în acest an, un contract pentru furnizarea unei cantități de 630.000 doze vaccin hexavalent. Prima tranșă, de 120.000 de doze și parțial a două tranșă de 44.229 de doze, au fost repartizate în țară în lunile aprilie și mai. După repartizarea dozelor curente, conform contractului de achiziție, urmează ca România să primească o nouă tranșă de vaccin hexavalent, conform extranews.ro

VEZI SI: „VACCINAREA SALVEAZA VIETI” – O CRIMA MARCA PSD / AFLA CE NU VOR SA STII DESPRE VACCINARE

Loading...
loading...

One comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *