Traian Băsescu a fost dat în gât, olandezii i-au desecretizat dosarul. Acesta a făcut parte din serviciul secret sovietic KGB

Sorin Roșca Stănescu susține că fostul președinte Traian Băsescu a fost deconspirat și că se confirmă faptul că acesta a făcut parte din serviciul secret sovietic KGB. Sorin Roșca Stănescu a susținut aceste lucruri în editorialul său publicat pe Corect News:

Inevitabilul s-a întâmplat. Tot ceea ce am scris și am spus despre Traian Băsescu s-a confirmat. Din cele mai oficiale surse. Serviciul secret olandez l-a deconspirat. Fostul președinte al Romaniei a fost, pe rând, turnător al Securității, apoi ofițer de informații al Direcției de Informații Externe și a sfârșit, exact așa cum am scris ani în șir, prin a fi racolat, la Anvers, de către spionajul sovietic.

Din 2004, i-a servit pe americani. Care, o vreme, l-au răsplătit. Iar astăzi l-au lăsat din mână.

De ce această dezvăluire oficială provine tocmai din arhivele secrete ale Olandei? Din simplul motiv că, în diviziunea muncii contrainformative a statelor NATO, în perioada în care Traian Băsescu s-a aflat în misiune la Anvers ca șef al Agenției Navrom, Olanda a răspuns de supravegherea unor agenți ai unor state din estul Europei, inclusiv România.

O parte din arhiva de la Haga a fost desecretizată. În cazul Traian Băsescu, desecretizarea s-a produs cu mai multă vreme în urmă, atunci când, în vederea vizitei familiei regale din Belgia în România, a fost întocmit un raport în ceea ce îl privește pe fostul șef al statului român.

Conform acestui raport, Traian Băsescu a devenit ofițer DIE specializat în transportul de armament și spionaj militar, în baza unui document semnat, încă din 1973, de către Nicolae Ceauseșcu prin care șefii misiunilor Navrom din străinătate urmau să devină, automat – desigur, după o instruire adecvată – ofițeri acoperiți ai statului roman, specializați în spionaj militar și trafic de arme.

Când a ajuns șeful Agenției Navrom, Traian Băsescu, rețeaua era condusă de prietenul său Silvian Ionescu. Cel care, recent, l-a și dat în vileag. Exista un general al fostului KGB urmărit încă și azi, Albert Ignatenko, care, în anii 80, acționa în statele Benelux și, în primul rând, în Olanda, un stat cheie pentru facilitățile sale portuare și o platformă internațională a raficului de armament, dar și de diamante. Traian Băsescu a lucrat, așadar, o vreme sub dubla comandă, sub comanda lui Silvian Ionescu pentru DIE, și sub comanda lui Albert Ignatenko pentru KGB. Acolo, la Anvers, el l-a cunoscut, a colaborat indeaproape și s-a împrietenit cu maiorul sovietic Viktor Bout, și el ofițer acoperit KGB, și el specializat în spionaj militar și trafic de arme.

Între timp, Traian Băsescu a ajuns ministru al Transporturilor și, apoi, președinte al României, menținându-și legăturile strânse cu Viktor Bout care, în aceeași perioadă de după 90, până în urmă cu câțiva ani, când a fost capturat de americani, a ajuns cel mai mare traficant de arme din lume. Nu întâmplător, el a inspirat opera cinematografică „Regele armelor”, în care rolul principal l-a jucat Nicolas Cage. În arhiva de la Haga, Traian Băsescu ocupă un loc de cinste, acestui personaj fiindu-i dedicate zeci și zeci de rapoarte. La aceste rapoarte au avut acces, cum era și firesc, în cadrul parteneriatului NATO, și americanii. Începând din 2004, aceștia, la rândul lor, l-au folosit pe Traian Băsescu. Astăzi, documentele transpiră din simplul fapt ca nimeni nu mai are nevoie de Băsescu și, pentru serviciile secrete occidentale, a sosit ziua răfuielilor. Ce ar urma să se întâmple? Un lucru foarte simplu.

Dacă ceea ce se afirmă în rapoartele serviciului secret olandez, care astăzi este un partener al serviciilor secrete din România, este real, atunci rezultă că un trădator al statului român s-a aflat, ani de zile, în importante funcții de conducere ale statului, inclusiv în cea mai înaltă dintre acestea. Iar trădarea de țară trebuie anchetată, judecată și pedepsită ca atare, chiar dacă trădătorul, în mod teatral, săruta, cu lacrimi în ochi, tricolorul atunci când se despărțea de Palatul Cotroceni.

Sorin Roșca Stănescu

CITESTE STIREA MOMENUNTULUI: Regulile pentru INMORMANTARE se schimba! Iata ce nu mai ai voie sa faci si ce amenzi vei lua
Loading...
loading...

One comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *