Mein Kampf – de Adolf Hitler – a devenit cea mai vândută carte din Germania în 2016

MEIN KAMPF (LUPTA MEA) DE ADOLF HITLER – CEA MAI CITITA CARTE DIN 2016!

Noua ediție a lucrării Mein Kampf, a lui Adolf Hitler, însoțită de comentarii critice ale evreilor, pregătită Institutul Istoriei Contemporane din Munchen, a devenit cea mai vândută carte a anului 2016, transmite RIA Novosti, cu referire la Tagesspiegel.

Cartea a apărut pe rafturile librăriilor din Germania începând cu luna ianuarie a anului trecut.

Potrivit directorului Institutului de Istorie Contemporană, Andreas Wirsching, timp de un an au fost vândute 85 de mii de cărți, chiar dacă inițial se estima o vânzare de 4 mii de exemplare. La sfârșitul lunii ianuarie urmează să apară cel de-al șaselea tiraj.

Șeful institutului a anunțat că în curând urmează să apară și o ediție în limba franceză.”Această ediție nu va fi o traducere exactă a textului, ci o versiune prescurtată și prelucrată”, a declarat el.

Wirsching a menționat că au primit peste 70 de solicitări de traducere a cărții, însă “acest lucru depășește capacitățile institutului”. Cercetătorul a adăugat că unicul lucru pe care îl vor putea reuși este o traducere în engleză, pentru a cuprinde un auditoriu cât mai larg, titrează Sputniknews.ro.

  • Mein Kampf („Lupta mea”) a fost scrisă în anul 1924, în perioada în care Hitler se afla la închisoare. Lucrarea este considerată una fundamentală pentru ideologia național-socialistă, fiind editată în câteva milioane de exemplare în timpul vieții dictatorului german. Până în anul 1945, Mein Kampf a fost tradusă în 18 limbi, fiind vândute 12 milioane de exemplare.
CITESTE MEIN KAMPF TRADUSA IN LIMBA ROMANA AICI
loading...
 

Tu ce parere ai? Lasa un comentariu mai jos.

IN ATENTIA CITITORILOR: Comentatorii sunt raspunzatori in totalitate pentru continutul publicat. Rugam sa va exprimati civilizat si legal.

Informaţiile publicate de NATIONALISTI.RO pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Acest articol a fost citit de:7017 ori

Comentarii

comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *