“Jurnalism înseamnă să publici ceea ce cineva nu vrea să fie publicat. Orice altceva e publicitate.” - George Orwell

DETALII AICI.
NOUTATIOPINIIPOLITICA

2014 – Un an sumbru pentru Romania?

Abia a început noul an, 2014, căci deja se pare că va fi un an sumbru pentru România. Politicienii au concesionat 70% din teritoriul țării firmelor străine, pentru exploatarea resurselor. La presiunile Uniunii Europene guvernul a decis să permită străinilor să cumpere cât pământ doresc ei. În tot acest timp guvernanții au mărit taxele, au inventat taxe noi, au transformat sistemul sanitar într-un iad pentru cei ce nu au bani mulți și au scumpit carburanții. Un astfel de scenariu este posibil doar într-o colonie, cea ce din păcate a devenit România începând cu 1 ianuarie 2007, când am aderat (s-au mai bine zis: s-a produs o anexare) la UE.

În loc să beneficiem de propriile resurse naturale, politicienii corupți au decis că acestea trebuie date corporațiilor străine spre exploatare, iar acestora nu le pasă deloc de protecția mediului. Banii primiți de stat vor fi puțini în comparație cu valoarea resurselor, iar acestea ne vor fi vândute de aceleași firme ce le-au extras de pe teritoriul nostru. Cei ce vor să se opună exploatării resurselor românești de către străini sunt bătuți de jandarmi și numiți extremiști de guvernul Ponta. Cu toate acestea rezistența continuă la Pungești. Merită doar admirație vasluienii ce nu se dau bătuți și țin cu orice preț să-și apere pământul. Au fost bătuți, sunt ținuți într-o stare de teroare în propriul sat de către jandarmii trimiși de guvern și chiar copii le-au fost amenințați la școală să nu participe la proteste. Dar prin acești oameni trăiește acum poporul român, nu prin cei ce abia se trezesc din beția de după sărbători și febra cumpărăturilor din mall-uri, indiferent cât de mulți ar fi. Oare va fi exemplul lor urmat și de alți români în a căror localități va începe exploatarea gazelor de șist?

Să nu mai fim stăpâni pe pământul nostru? Da, chiar aici s-a ajuns. Iluzia democrației funcționează perfect în România, dar în realitate trăim într-un regim totalitar mascat, unde asupritorii se schimbă prin rotație odată la patru ani. Nimeni nu a organizat un referendum, în urma căruia să decidă românii dacă cetățenii străini pot cumpăra oricât de mult pământ vor, nici dacă suntem sau nu de acord cu exploatarea resurselor României de către companii străine. Într-o democrație majoritatea decide, dar în România anului 2014 decide o elită coruptă: clasa politică trădătoare. Acești politicieni distrug pe zi ce trece România, distrug mediul, distrug speranțe, distrug vieți. Ei nu mai simt nici un pic de empatie pentru neam. Pentru pământul nostru au murit sute de mii de eroi în războaie, a curs sânge, s-au jertfit vieți, s-a suferit, s-a trecut prin chinuri de neimaginat. Toate acestea ca noi astăzi să trăim liberi într-o țară independentă, dar care acum se află sub asediul lăcomiei și trădării politicienilor. Aceasta nu este o descriere romantică-nostalgică a trecutului și prezentului, ci realitatea în care trăim pentru cei ce au ochi s-o vadă. Sacrificiul cu care avem noi astăzi pământul nu poate fi estimat în bani, așadar ar fi o crimă să-l vindem străinilor. În momentul când aceștia vor deține majoritatea suprafeței agricole din România, noi nu vom mai avea control asupra agriculturii țării noastre.

Nu este de ajuns că milioane de români au fost forțați să părăsească țara din motive economice în ultimii 24 de ani, dar clasa politică continuă acest proces. Mărirea taxelor, inventarea de taxe noi și scumpirea prețurilor sunt doar o mică parte din cea ce face clasa politică pentru a distruge economia țării, iar asta a devenit deja o prioritate pentru partide. Dacă acum câțiva ani se mai putea crede că politicienii români făceau asta din incompetență, acum cred că e un proces intenționat, nimeni nu poate fi atât de incompetent. Acest terorism economic la care e supus poporul român a contribuit la emigrarea românilor din țară. Cu atâtea taxe este dificil ca un cetățean fără bani să-și deschidă o mică afacere, chiar să trăiască a devenit dificil pentru cei cu salarii mici, pentru pensionari și cei fără venituri. Să dorească politicienii să ne scoată din țară să poată deveni străinii proprietari? Sună ca o teorie a conspirației, probabil. Dar ce e sigur e că pe drumul acesta ne conduc toate partidele de 24 de ani, fie că vorbim de PSD, PNL, PDL, UDMR sau PC, toți fac parte din același sistem.

La ora actuală suntem o colonie a UE și a FMI, nu un stat suveran. Asta au decis politicienii, nu marea majoritate a românilor. Totul în ”cel mai democrat spirit”. Dacă FMI spune că trebuie desființate locuri de muncă, scumpite prețuri și inventat taxe, guvernul se supune. Dacă UE face presiuni asupra adoptării unei legi ce nu e în interesul românilor, guvernanții cu mentalitate de slugă se supun. Ce va fi anul acesta? E greu de anticipat tot ce ar putea merge prost. Și nici nu vreau să par pesimist, căci adoptarea unei mentalități pesimiste ar putea ucide orice speranță pentru o Românie în care să devenim din nou stăpâni. Dimpotrivă, cred că poporul român mai are multe de arătat, cred că destinul nostru depinde doar de noi. Vom supraviețui ca popor numai în măsura în care vom ști să fim uniți, să luptăm pentru ce e al nostru și să lăsăm deoparte indiferența. Va fi 2014 un an sumbru pentru România? Va fi așa cum îl vom face, soarta țării e doar în mâinile noastre. Codrin Goia – FrontPress.ro

SUSȚINEȚI NATIONALISTI.RO:

ANUNȚ: Nationalisti.ro se confruntă cu CENZURA pe rețele sociale. Intrați direct pe site pentru a ne citi sau abonați-vă la canalul nostru de Telegram. Dacă doriți să ne sprijiniți prin PayPal, orice DONAȚIE este binevenită. Vă mulțumim!

Mai multe DETALII găsiți aici: SUSȚINEȚI PROIECTUL "NATIONALISTI.RO".

DONEAZĂ MAI JOS:

Lasă un răspuns

Back to top button

Distribuie acest articol. Mulțumim!

Acestă informație pote fi utilă și altor persoane.